20-06-14

Oscar over de tuin in Chincha

Dag meester Tim en de leerlingen van het vierde leerjaar,
 
Wat vind ik het interessant om te horen over jullie schooltuin en moestuin. Ik ben Oscar en ik geef op het Colegio Millenium van Chincha les in biologie en natuurwetenschappen. Ik heb daar een terrein van 200 m ter beschikking waar de 'Wetenschapsclub' van onze school zich oefent in biologisch tuinieren. Het gaat vooral om fruit: bananen, druiven, Braziliaanse noten en daartussen enkele andere gewassen zoals aardappel en yuca. De oogst delen we met elkaar, maar het gaat er vooral om dat we de lessen plant- en milieukunde met praktijkvoorbeelden kunnen ondersteunen. We zijn ook bezig met het uitbouwen van een kleine veestapel: konijnen, kippen, kalkoenen, eenden en enkele tropische soorten, om contact te hebben met de natuur. 
 
Bovendien is een van mijn dochters veearts en zij heeft een kleine 'zoo' opgericht, eigenlijk een opvangcentrum voor in beslag genomen of mishandelde dieren. De leerlingen van de wetenschapsclub en natuurliefhebbers helpen ons om de dieren te verzorgen.  
We zullen wel eens een foto sturen van onze schooltuin en de dieren die we met veel plezier houden. 
Doe de groeten aan mijn vriend, meester Jef, en moge jullie nationale ploeg doorstoten naar de volgende ronde van het WK.

De commentaren zijn gesloten.